Interview Metallerie

CORN INVESTEERT IN DELTATEC CNC-PLASMASNIJMACHINE

Wie constructies bouwt en daarvoor snijwerk nodig heeft, kent het dilemma. Zelf doen of het snijwerk uitbesteden? Make or Buy? Een eigen snijmachine betekent dat je moet investeren, bij uitbesteden is dat niet het geval. Zaakvoerder Corn Sok van Corn Metaalbewerking: “Als je flexibel wil zijn en
snel de nodige plaatdelen wil kunnen snijden, mag je niet afhankelijk zijn van derden.” Die visie leidde onlangs tot de investering in een Deltatec CNC plasmasnijmachine van Koike, met een autogeen snijtoorts en een grote snijtafel.

CORN METAALBEWERKING
Corn Metaalbewerking uit Hoogeveen in Drenthe heeft een uitgebreide klantenkring waarvoor het constructieve elementen bouwt zoals pontons, betonsilo’s, brugdelen, bordessen, enz. Ongeveer vijf jaar geleden nam Corn Sok het bedrijf Everhardus Metaalbewerking over. Onder zijn bewind verdubbelde de omzet, werd een nieuwe bedrijfshal bijgebouwd en werd geïnvesteerd in verschillende machines. Inmiddels gaat het bedrijf door het leven als Corn Metaalbewerking. Zaakvoerder Corn Sok: “Ieder project is weer anders, waarbij het vaak gaat om grote constructies, maar ook een particulier is hier welkom. Iemand kunnen helpen, zie ik als de beste reclame voor ons bedrijf.”
Het bedrijf is opgedeeld in een afdeling plaatbewerking, waar de losse plaatdelen worden gemaakt en een afdeling waar de constructies worden samengesteld. Die afdeling beschikt over een grote werkhoogte en hoge takelcapaciteit. “Hier wordt voornamelijk gelast en nabewerkt, waarna de complete elementen buiten de deur worden gecoat of geschilderd. Wil je als bedrijf verder groeien, dan betekende dat in ons geval meer werk en meer lassers aan de constructiekant en extra investeringen in machines in de plaatbewerkingsafdeling”, legt Corn Sok uit.

SNIJWERK NIET UITBESTEDEN
“De markt in deze regio is verdeeld in twee segmenten, met contractors en grote machinebouwers in het hoge segment en de kleinere metaalbedrijven in het lage segment”, klinkt het. “Met Corn Metaalbewerking richten we ons op het middensegment, waarbij we flexibel genoeg zijn om het lage segment te kunnen bedienen en met gecertificeerde lassers ook het hoge segment bedienen. Een goede keuze, zo bleek al snel. Daarbij gaat het immers meestal om korte levertijden en moet je dus snel kunnen reageren. Uitbesteden van het snijwerk gaat hierbij ten koste van de flexibiliteit.”

Laser-, plasma- of waterstraalsnijden?
Een eigen snijmachine was dus de enige mogelijkheid voor Corn Metaalbewerking, los van het feit of die investering wel rendabel zou zijn. “We hebben ons twee jaar verdiept in welke snijtechniek en welke grootte het best bij ons zouden passen”, aldus Corn Sok. “Al snel werd duidelijk dat plasmasnijden op ons lijf is geschreven, omdat plasma een goedkoper proces is dan de laser én bovendien geschikt is voor dikkere materialen. Uiteindelijk ging onze voorkeur uit naar een CNC-plasmasnijmachine van Koike. Bovendien had onze buurman ook al een dergelijke plasmasnijmachine en was daar tevreden over. Een bezoek aan Koike in Zaandam gaf uiteindelijk de doorslag. Het complete plaatje klopte.”

DELTATEC CNC-PLASMASNIJMACHINE
De CNC-plasmasnijmachine bij Corn Metaalbewerking is uitgerust met een tafel van 3 op 6 meter. “Een werktafel van 3 op 1,5 meter leek ons  anvankelijk voldoende, want we hebben niet de ambitie om een snijbedrijf te worden. De grootte moest afgestemd zijn op onze eigen behoeften, maar toch voldoende zijn om al het snijwerk te kunnen doen. Uiteindelijk raadde Koike ons de grotere tafel aan en pleitte het voor een extra autogeen snijtoorts op de machine”, vertelt de zaakvoerder. “De juiste beslissing. Nu kunnen we meerdere platen van verschillende materialen en diktes op de tafel leggen en, met het extra toortsliftstation met een autogeen snijtoorts, ook plaatdiktes tot 150 mm snijden.”

Programmeren
Corn Metaalbewerking maakt gebruik van werkvoorbereiding met SigmaTEK en Sigma-NEST; modulaire CAD/CAM én nestingsoftware. “Maar aan de Katana CNC-besturing kan je ook gemakkelijk en snel zelf een programma maken of ophalen”, licht hij toe. “De nestingmodule bepaalt de meest gunstige plaatindeling, of het nu gaat om een schone plaat van 3 op 1,5 meter of een restplaat. Bij seriewerk is deze software onmisbaar.”

DEGELIJKHEID
In de zoektocht naar een nieuwe snijmachine stond degelijkheid bij Corn Metaalbewerking hoog op het lijstje met vereisten. “Daarvoor hebben we ons op verschillende vakbeurzen goed laten informeren en verder oriënteren”, klinkt het. “De plasmasnijmachine van Koike, uitgevoerd met een star portaal dat los van de werktafel staat, sprong daar naar onze mening bovenuit, onder andere omwille van de uitstekende mechanische eigenschappen. Dubbele lineaire geleiding en zware tandheugels met tandwielen zorgen voor een stabiele en nauwkeurige positionering en snijkwaliteit. Ook het concept van de Koike SmartLift, uitgevoerd met een tactiele hoogteregeling en ARC Voltage (boogspanning) meting die de ruimte tussen de toorts en de te bewerken plaat corrigeert, draagt daaraan bij.”

Kjellberg HiFocus
De snijkwaliteit van de plasmasnijbronnen benadert volgens fabrikanten de snijkwaliteit van de laser. “Onze CNC-plasmasnijmachine is uitgevoerd met een HiFocus 161i Neo van Kjellberg. Een nauwkeurige, flexibele en krachtige plasmasnijbron, met een snijbereik vanaf 0,5 mm en bij uitstek geschikt voor de plaatdelen die wij voor onze constructies moeten snijden. Diktes boven de 30 mm snijden we met autogeen”, vertelt Corn Sok. 

TOEKOMSTPLANNEN
“We zijn van mening dat intensief contact met de klanten een belangrijke bijdrage levert aan de groei van onze orderportefeuille. We realiseren nu jaarlijks een gunstige omzetgroei, waar ook de investering in de snijmachine een belangrijke bijdrage aan levert.”, aldus de zaakvoerder.

Met dank aan Koike en Steenkist Communicatie

donderdag 22 november 2018